Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γαλλικό Μανικιούρ: Homemade Edition!


Όλες λίγο πολύ πιστεύω ότι έστω και μια φορά στη ζωή μας έχουμε κάνει γαλλικό μανικιούρ σε κάποια επαγγελματία μανικιουρίστα και το αποτέλεσμα ναι μεν είναι τέλειο και πολύ σικάτο αλλά το πορτοφόλι μας κακά τα ψέματα δεν το αντέχει σε εβδομαδιαία βάση!


 Έτσι κι εγώ όταν δεν θα πάω σε κάποια ειδικό καταπιάνομαι μόνη μου ,κάποια Κυριακή συνήθως που δεν δουλεύω, και αφιερώνω χρόνο για εμένα κάνοντας μάσκες,αποτριχώσεις και φυσικά μανικιούρ!!!


Σήμερα θα σας δείξω πώς κάνω μόνη μου το κλασσικό,πολυπόθητο,πολυφορεμένο και πολυαγαπημένο σε όλες τις γυναίκες : γαλλικό μανικιούρ!!!!





Σύνεργα Νο1
Σύνεργα για την περιποίηση:


  1. Ασετόν
  2. Βαμβάκι
  3. Πενσάκι για πετσάκια
  4. Εργαλείο για να σπρώξεις τα πετσάκια (πολύ επιστημονικός όρος χαχα)
  5. Λίμα για το σχηματισμό των νυχιών
  6. Λαδάκι για την μαλάκωση των παρανυχίδων
  7. Κρέμα χεριών
  8. Ειδικό διορθωτικό στυλό

Σύνεργα Νο2

Σύνεργα για το βάψιμο:


  1. Λευκό μανό (γνωστό ως ασβέστης )
  2. Κρεμ,Ροζέ μανό 
  3. Γυαλιστικό μανό (top coat)



 Διαδικασία 

  • Το πρώτο που κάνω είναι να λιμάρω σε τετράγωνο σχήμα τα νύχια λιμάροντας και από τις δυο πλευρές του νυχιού και στο κέντρο όπως δείχνω και στις εικόνες σε 3 βήματα.

1ο βήμα για τετράγωνο σχήμα
2ο βήμα για τετράγωνο σχήμα
3ο βήμα για τετράγωνο σχήμα

  •  Στη συνέχεια θα τοποθετήσω το λαδάκι σε παρανυχίδες θα το αφήσω να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια θα τρίψω μεταξύ τους τα χέρια μου για να απορροφηθεί η λιπαρότητα από το λαδάκι.
  • Μετά θα πάρω το ειδικό εργαλείο και θα σπρώξω ολα τα πετσάκια με απαλές κινήσεις προς τα κάτω και έπειτα θα πάρω το πενσάκι μου και πάλι απαλά και με ήρεμες κινήσεις θα αφαιρέσω τραβώντας όλα τα πετσάκια από κάθε νύχι.
  • Έπειτα θα βάλω λίγο ασετόν σε ένα βαμβάκι και θα το περάσω από κάθε νύχι για αν φύγει κάθε ίχνος λιπαρότητας,βερνικιού από παλιό βάψιμο αλλά και σκόνες.
  • Αφού τελειώσω με όλα αυτά τα βήματα είναι ώρα για το γαλλικό βάψιμο!

  • Πρώτα παίρνω το άσπρο βερνίκι και κάνω την χαρακτηριστική γραμμή του γαλλικού στο πάνω μέρος του νυχιού.Το μυστικό για μια τέλεια γραμμή δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα αλλά αυτό που κάνω είναι να στηρίξω το χέρι μου για να είναι σταθερό και να βγει ίσια και ενιαία η γραμμή.Φυσικά θα χρειαστεί πολλές προσπάθειες μέχρι να κάνω τη γραμμή που θα μου αρέσει μιας και δεν είμαι επαγγελματίας.
  • Όταν τελειώσω με τις γραμμές σε όλα τα νύχια περιμένω να στεγνώσουν κανένα 5λεπτο.Βέβαια στο συγκεκριμένο μανικιούρ εγώ επέλεξα τα speed dry της lovie οπότε περίμενα λιγότερο!
  • Όταν βεβαιωθώ ότι έχουν στεγνώσει οι γραμμές παίρνω το κρεμ-ροζέ μανό και περνάω μια στρώση σε όλα τα νύχια.Ξανά,περιμένω να στεγνώσει και αυτή η στρώση.
  • Τέλος,περνάω όλα τα νύχια μου με το γυαλιστικό top coat και ξαναπεριμένω να στεγνώσουν όλα αυτά μαζί.
  • Μην ξεχάσεις να βάλεις την αγαπημένη σου ενυδατική χεριών για έξτρα περιποίηση στα άκρα σου και είσαι έτοιμη!


Εδώ είναι και πάλι το δικό μου αποτέλεσμα που σίγουρα δεν είναι επαγγελματικό αλλά το έφτιαξα εγώ και μου αρέσει !!!



Θα χαρώ πολύ να μάθω αν κι εσείς κάνετε γαλλικό μόνες σας στο σπίτι ή αν προτιμάτε το σίγουρο αποτέλεσμα ενός επαγγελματία !!!

Ελπίζω να σας άρεσε το post αυτό και μέχρι το επόμενο να περνάτε καλά και να έχετε ένα τέλειο ΣΚ!




Φιλιά Πολλά 

Δική σας Αιώνια

Miss~Immortality
XXX


2 σχόλια: